Over ons

Over ons

Het team

Ontwikkeling van gewricht sparende technieken is zeer belangrijk voor ArthroSave. Ons bedrijf is de voortzetting van jaren academisch onderzoek, waarin we hard hebben gewerkt om de mobiliteit van jonge patiënten met knieartrose te verbeteren.

Jaren ervaring met kniedistractie in wetenschappelijke trials heeft geleid tot een veelbelovende additionele vorm van een gewricht sparende behandeling. In deze academische setting heeft ArthroSave de KneeReviver distractor ontwikkeld om de kniedistractie behandeling verder te verfijnen.

Sinds 2018 houden wij kantoor in Culemborg. Na een succesvolle implementatie van de KneeReviver in geselecteerde Nederlandse ziekenhuizen, exporteren wij de KneeReviver ook naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland België en Zwitserland.

Het team bestaat uit:

Karianne Lindenhovius – CEO

Ir. Karianne Lindenhovius is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft in de richting Industrieel Ontwerpen. Ze werkte voor Philips in new business development, stapte over naar WeLL Design waar ze startte in de medische technologie. Ze maakte haar overstap naar het UMC Utrecht waar ze in 2008 Pontes Medical oprichtte, een initiatief om goede product ideeën vanuit medische professionals naar de markt te brengen. In 2014 werd ze verkozen tot Ingenieur van het Jaar en ontving ze een prestigieuze prijs (momenteel de Prins Frisoprijs). In 2016 richtte ze samen met de medeoprichters ArthroSave op.

Karianne is verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie, het aantrekken van investeerders, het creëren van partnerships, teambuilding en financieel management.

Peter van Roermund – Medical Officer

Dr. Peter van Roermund is afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1994 aan het UMC Utrecht op ‘Tibial lengthening by distraction epiphysiolysis’’. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring als orthopedisch chirurg, won diverse (inter)nationale prijzen en onderscheidingen en is auteur van vele wetenschappelijke publicaties. Van 2001-2003 was Peter voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging. Van 2003-2007 was Peter voorzitter van de Bone and Joint Decade Nederland. Voor patiënten met ernstige artrose bedacht hij gewrichtsdistractie. In 2002 behandelde hij met succes de eerste patiënt met kniedistractie, gevolgd door verschillende klinische onderzoeken. In 2016 richtte ze samen met de medeoprichters ArthroSave op.

Peter is verantwoordelijk voor medisch onderzoek, het opzetten van klinische samenwerkingsverbanden en de ontwikkeling van de chirurgische procedure.

Jan Carel Teding van Berkhout – Business Developer

Na zijn studie Bedrijfseconomie begon Jan Carel Teding van Berkhout zijn carrière bij Siemens Nederland. Hij startte in de sales en heeft sindsdien zijn carrière binnen de commerciële sector voortgezet. Zijn enthousiasme voor sales zit hem in de combinatie van technische, economische en sociale elementen om zo een optimaal resultaat te bereiken. Hij werkte voor grote telecombedrijven, tv-dienstverleners en start-ups in de medische sector. Zijn reikwijdte is internationaal, was salesmanager van het jaar bij KPN en won vele belangrijke grote tenders.

De focus van Jan Carel binnen ArthroSave ligt op international business development.

Pascal Blikman – Product Specialist

Ing. Pascal Blikman begon zijn carrière als operatie-assistent en studeerde later af aan de Saxion Hogeschool in Industrieel Product Ontwerper (BSc). Hij is jarenlang werkzaam geweest in de medische hulpmiddelenbranche in verschillende rollen, zowel in Nederland als internationaal. Zijn medische achtergrond, samen met zijn kennis van techniek, is altijd een waardevolle combinatie gebleken. Hij houdt ervan kennis over te dragen, mensen te enthousiasmeren en ervoor te zorgen dat procedures soepel verlopen. Het werken in een toegewijd en betrokken team, waarin zch nzet om kniedistractie met de KneeReviver mogelijk te maken, waardeert hij het meest.

Pascal is verantwoordelijk voor de introductie van de KneeReviver in het veld.

José Lugies – Product Specialist

José Lugies begon in 2020 als consultant bij ArthroSave in het trainen van de zorgprofessionals in de chirurgische procedure van de KneeReviver. Ze is geregistreerde verpleegkundige en richt zich de afgelopen 15 jaar tevens op klinische onderzoek voor onderscheidende innovaties op het gebied van kniegewrichtsbesparing.

José is verantwoordelijk voor de introductie van de KneeReviver in het veld.

Ernst Elhorst – Strategy & Corporate relations

Als verantwoordelijke voor Strategie & Corporate Relations zal Ernst’s passie voor innovatie in de gezondheidszorg/levenswetenschappen (met de nadruk op Medtech en Diagnostics) bijdragen aan de voortdurende groei van ArthroSave.

Ernst is verantwoordelijk voor Strategie & Corporate Relations voor toekomstige uitbreiding.

Lars Ottevanger – CFO a.i.

Lars heeft een achtergrond als medisch bioloog, gecombineerd met een MSc Science Based Business. Hij begon zijn carrière als business development manager in de MedTech-industrie, waarna hij oprichter en directeur werd van een MedTech-start-up die zich richtte op het verbeteren van oncologische chirurgie. In zijn rol was hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en financiering van het bedrijf. Lars heeft ervaring als CFO voor meerdere bedrijven en ondersteunt start- en scale-ups met financieel management en fondsenwerving om hun volledige zakelijke potentieel te bereiken.

Lars is verantwoordelijk voor het financiële beheer en de rapportage.

Jessica van Doorn – Customer service & logistics

Jessica heeft vele jaren gewerkt bij zowel grote als kleinere bedrijven in de (orthopedische) medische hulpmiddelenbranche. Ze heeft veel (kantoor) ervaring en vervulde verschillende rollen op het gebied van klantenservice, logistiek, administratie, kwaliteit (QMS) en regelgeving. Ze vindt het leuk om onderdeel uit te maken van een toegewijd team en zo de ontwikkeling en voortgang van de KneeReviver mede mogelijk te maken.

Jessica is verantwoordelijk voor de Customer service & logistics

Guda Groot – Orthopedic Support Manager

Na haar opleiding Civiele Dienst startte ze in 1985 in het toenmalige Stadsziekenhuis in Purmerend, momenteel het Dijklander Ziekenhuis. Ze heeft daar als leidinggevende gewerkt op diverse afdelingen. In 2013 was ze verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van een geheel nieuwe reinigingsruimte voor scopen op de Endoscopieafdeling. In 2016 was ze verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van de aanschaf van nieuwe autoclaven, reinigingsmeubilair en werktafels voor de CSA afdeling. Haar belangrijkste drijfveer was om de afdeling naar een hoger niveau te brengen.

Guda is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de Product Specialist door middel van  werkzaamheden die een *soepele implementatie in de ziekenhuizen mogelijk maakt.

Jobs

ArthroSave is looking for an intern

What will you work on?

The intern will work and deliver on the following topics:

Quantify the unmet medical need for joint distraction treatments

 • Epidemiology
 • Diagnosis and current treatment standards
 • Health economics research

Analyse the market

 • Market trends
 • Competitor analysis
 • Main players and M&A landscape

Combine and validate findings

 • Analyse and report the business opportunity
 • Validation of the proposition among Healthcare Providers

Geschiedenis

 • Eerste kniedistractie behandeling in een medisch studieverband.
 • Winnaar van de Ureka Mega Challenge.
 • Start van de ontwikkeling van de KneeReviver in een valorisatieproces in het UMC Utrecht.
 • Eerste prototype in studieverband gebruikt op een patiënt.
 • De KneeReviver heeft potentieel. Oprichting ArthroSave als spin-off bedrijf van het UMC Utrecht.
 • Eerste behandelingen met de KneeReviver in Nederland.
 • Eerste behandelingen met de KneeReviver buiten Nederland, in Europa.
 • ArthroSave wint de Academic Startup Competition, neemt deel aan de GES2019 en aan het Icubator programma in Sillicon Valley USA.

ArthroSave is a spin-off of UMC Utrecht

ArthroSave can rely on a valuable network of partners